IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
15:58 | 6 април 2015
Обновен: 21:49 | 25 април 2024

Трима варненци при “лъвовете” за мачовете от Световната лига

Виктор Йосифов, Дани Милушев и Миро Градинаров пак са в състава

По материала работи: Борис Проданов
ВИКТОР ЙОСИФОВ, МИРОСЛАВ ГРАДИНАРОВ (от ляво на дясно) и Данаил Милушев.

Старши-треньорът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов определи групата от 25 състезатели, които ще бъдат картотекирани за предстоящото издание на Световната лига. До 15 април ще бъде обявен и разширеният състав за Европейските игри в Баку, като някои от волейболистите ще намерят място и в двата списъка. Както се очакваше, Пламен Константинов не изпрати повиквателна на Матей Казийски, който предварително обяви, че не би я приел.


Трима варненски “кадри” от “Черно море – БАСК” са в състава. Посрещачът на “Тулуза” Мирослав Градинаров, диагоналът на “Токио” (Япония) Данаил Милушев и централният блокировач Виктор Йосифов (“Губерния” – Русия) попаднаха в селекцията на Пламен Константинов. За отбелязване е, че триото от Варна твърдо държи доверието на националните селекционери, защото поредна година е в полезрението за всички отговорни мачове.


Прави впечатление, че извън състава остава разпределителят Добромир Димитров, който през миналия сезон игра основна роля в националния отбор. Извън състава ни остава и диагонала Николай Учиков, който прави много силен сезон с аржентинския UPCN (Сан Хуан), както и Златан Йорданов от “Гюмюшкане”. В тима ни има и двама пълни дебютанти. Разпределителят Любомир Агонцев от “Монтана” и централният блокировач на “Пирин” Мартин Палийски.

 

Коментари

Новини Варна