IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
17:50 | 12 април 2015
Обновен: 06:42 | 29 април 2024

Световният шампион Люис Хамилтън победи в Гран при на Китай

Съотборникът му в Мерцедес Нико Розберг финишира втори в третия кръг от сезон 2015 във Формула 1

По материала работи: Слав Велев
Световният шампион Люис Хамилтън победи в Гран при на Китай

Люис Хамилтън се върна на победния път и спечели Гран при на Китай, трети кръг от сезон 2015 във Формула 1. Защитаващият световната си титла от миналата година британец победи за трети пореден път съотборника си в Мерцедес Нико Розберг и записа втората си победа от началото на шампионата. 

 

След края на надпреварата Розберг обвини Люис, че му е съсипал състезанието, тъй като си е пестил гумите, на което Хамилтън отговори: "Той изоставаше с около 4.5 секунди от мен, в нито един момент не беше  близо, аз просто трябваше да поддържам разликата между двата болида. Ние като отбор не би трябвало да имаме проблем, защото финиширахме първи и втори". 

 

Надпреварата в Шанхай завърши при две обиколки зад колата на сигурността. Причината бе блокирал турбо двигател Рено в Торо Росо болида на Макс Верстапен. Тийнейджърът от Холандия щеше отново да влезе в зоната на точките, но лошата надеждност на френския производител му отне тази възможност. 

 

Розберг успя да задържи второто място, но въпреки това остава на трета позиция в класирането при пилотите зад Себастиан Фетел. Новата звезда на Ферари днес не разполагаше с нужната скорост да спре победния ход на Мерцедес. Въпреки това четирикратният световен шампион остава на втора позиция в класирането при пилотите с четири точки преднина. 

 

Съотборникът на Фетел във Ферари Кими Райконен направи много силно състезание и завърши на четвърто място. Последният шампион на Скудерия, донесъл титлата в Маранело, можеше дори да се качи на подиума, но колата на сигурността в края помогна на Фетел да се качи на трети пореден подиум от началото на сезона. 

Коментари

Новини Варна