IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
13:59 | 13 април 2015
Обновен: 04:04 | 30 април 2024

Големи пилоти стартират в рали “Варна 2015”

Медийна група “Черно море” е официален партньор на състезанието

По материала работи: Борис Проданов
Големи пилоти стартират в рали “Варна 2015”

“Октан Тийм” ще бъде в пълен състав за старта на рали „Варна 2015”, съобщават организаторите на официалния си сайт. Освен шампионите при автомобилите с един двигателен мост Антон Титов и Венцислав Мирчев (Citroen DS3 R3T), са заявени и Игнат Исаев и Милен Илиев (Mitsubishi Lancer Evo IX). За последно Исаев и Илиев стартираха в рали „България“, където отпаднаха заради технически проблем в тяхното Evo IX.
Рали „Варна“ е първи кръг от националния рали шампионат и ще се проведе от 17 до 19 април. То ще започне с церемониален старт в петък от 19 ч. пред Катедралата.


“Октан Тийм” стартира годината с участие на двата екипажа в открития рали-спринт в Твърдица, където Исаев и Илиев бяха зад волана на Peugeot 106, докато Титов и Мирчев се състезаваха със своя Citroen. Игнат Исаев ще бъде един от основните фаворити за призовите места във Варна, опитвайки се да заличи неприятните спомени от миналата година, когато завърши на 6-о място заради сериозни проблеми в двигателя. Антон Титов пък ще започне защитата на титлите си в шампионата на автомобилите с един двигателен мост и клас RC3.


За втора поредна година екипажът на ART Racing Йордан Атанасов и Димитър Спасов ще стартират в рали „Варна 2015” с наетата от Чехия Skoda Fabia WRC. През 2014 г.  Атанасов и Спасов впечатлиха публиката със своята езда, но проблеми със съединителя не им позволиха да се включат в борбата за победата. Двамата завършиха на 4-то място в генералното класиране и на първо в клас RC1. Skoda-та отново е наета от отбора на  Карел Трнини, който и през миналата година осигури атрактивния автомобил за екипажа на ART Racing.


Йордан Атанасов и Димитър Спасов ще бъдат едни от най-сериозните претенденти за призовите места в състезанието. Двамата вече имат опит от участието си през миналата година и феновете ще очакват с нетърпение тяхното представяне във Варна.


С решение на организатора се учредява и “Купа Варна“. За участие се допускат автомобили с национална хомологация от класовете HC1, HC2, HC3, HC4 и HC5. Заявените състезатели ще имат отделно класиране и всички класирали се екипажи и ще получат награди.


Най-голямата медийна група в морската столица – “Черно море”, пък е официален партньор на 16-ото рали „Варна”. Телевизия „Черно море“ ще излъчи промоционален клип за състезанието общо 5 път всеки ден до началото на надпреварата, а едноименния вестник ще публикува информация за надпреварата във своите броеве.


Професионални екипи на телевизията ще заснемат всичко най-интересно от скоростните етапи и ще подготвят специални предавания, които ще бъдат излъчени в местен и национален ефир.


“Изключително доволни сме, че успяхме да привлечем такъв сериозен медиен партньор, който осигурява необходимото медийно внимание. Това ще гарантира на състезателите и на нашите партньори, възможността да бъдат наблюдавани от многохилядната аудитория на Медийна група „Черно море“ и да оправдаем техните очаквания в тази област“, сподели Владимир Гатев, маркетинг мениджър на състезанието.

Коментари

Новини Варна