IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
17:15 | 14 април 2015
Обновен: 22:15 | 25 април 2024

“Баските” в полуфинален спор с лидера във Висшата лига

Играе се до 2 победи в 3 мача

По материала работи: Борис Проданов
“Баските” в полуфинален спор с лидера във Висшата лига

Лидерът от редовния сезон от Висшата лига “Тетевен Волей” среща в полуфиналите “Черно море – БАСК” (Варна). Противникът на “баските” се класира за полуфиналите в плейофите с 2 победи от по 3:0 гейма над “Изгрев” (Ябланица).


Варненци продължиха в тази фаза на волейболната Висша лига, след като техният съперник – “Локомотив 1926” (Пловдив), се отказа от участие в четвъртфиналните плейофи. “Железничарите” изтъкнаха здравословни проблеми на състезателите на тима.


Мачовете на варненци с тима от Тетевен започват още утре, когато “баските” гостуват. Ответният двубой е насрочен за 17 април (петък) в зала “Христо Борисов”, а евентуалната трета среща е на 19 април (неделя) отново в Тетевен. И трите мача са от 18 ч.


“Съперникът не случайно завърши, като е  лидер само с 1 поражение. Те са селектирали отбор за Суперлигата. Имат само трима местни, останалите са от ЦСКА и други елитни клубове. Но ние няма какво да губим, затова ще играем, пък каквото стане”, коментира варненският наставник Юли Тупанков.


Действително, равносметката за целия сезон на “Тетевен Волей” е убийствена: 17 от 18 победи, спечелени 52 от 54 възможни точки и геймово съотношение 53:6, като преднината на отбора пред втория в класирането е чисти 12 т. “Баските” са взели на противника си само 1 гейм – при поражението с 1:3 миналата година в зала “Христо Борисов”. Но плейофната борба има своя логика и докато не се изиграят срещите, действително нищо не е ясно.

 

Коментари

Новини Варна