IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:24 | 15 април 2015
Обновен: 13:22 | 9 май 2024

Общото събрание на „Спартак 1918” така и не се проведе

Италианците си търсят 80 000 евро от клуба

По материала работи: Борис Проданов
Общото събрание на „Спартак 1918” така и не се проведе

В истински цирк се превърна годишното отчетно Общо събрание на „Спартак 1918” (Варна). Впрочем, такова изобщо не се проведе. На него трябваше да бъде направен отчет на разходите за предходната година и да бъдат изключени пишман италианските инвеститори от УС и сдружението. Докато няколко от членовете на УС се бяха затворили в концертната зала в Младежкия дом, отвън имаше около 20 ултраси на „соколите”, а в един момент се появи и представител на италианците.

 

От адвокат Бъчварова разбрахме, че Пиетро Белардели и компания имат финансови претенции към клуба в размер на 80 000 евро, които ако не му бъдат изплатени, господинът със съмнително минало ще заведе съдебен иск. Интересно обаче как и от кого ще търси пари Белардели, тъй като в момента "Спартак 1918" е във финансов колапс.

 

„Тези пари той ги е похарчил за екипировка и разходи за нови чужди футболисти. За него е въпрос на чест да спечели подобно дело. Парите не са му толкова важни”, допълни Бъчварова. Това нажежи до краен предел страстите. След като фенове и журналисти най-накрая влязоха в залата, започнаха истинските циркове. Първият такъв бе словестната юридическа престрелка между адвокат Георги Вълев, който е член на Общото събрание и адвокат Бъчварова.

 

Той уточни, че италианците имат право в едногодишен срок да оспорят решенията от евентуалното събрание днес и съдът да ги обяви за нелегитимни. Бъчварова на свой ред отговори, че адвокат Вълев заблуждава всички с празни приказки и няма законова пречка форума да се състои. Това обаче не се случи.

 

Търпението на феновете в един момент се изчерпа, а друг от членовете на Общото събрание Димчо Карачобанов предложи още утре Иван Петров да влезе във владение на "Спартак" и да възобнови дейността на клуба. Самият Иван Петров показа документ, с който удостоверява, че държи правата на ФК "Спартак" от 1992 г., които са му били предоставени от тогавашния президент Николай Ишков.

 

Той предложи всички фенове и спартаклии да отидат на стадиона и отново да влязат във владение на своя дом. Въпросният клуб ФК "Спартак" има съдебна регистрация и може да възобнови дейността си по всяко едно време. Какво ще се случи оттук насетне обаче – предстои да разберем. Готов ли е Иван Петров да си стисне ръката с хората от Сдружение „Бъдеще за Спартак Варна”, които наскоро също изразиха амбициите си да регистрират нов клуб, който да започне начисто от долните етажи на родния футбол и получиха пълната подкрепа от страна на феновете.

 

Иван Барбов

 

Коментари

Новини Варна