IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
13:49 | 15 април 2015
Обновен: 12:55 | 8 май 2024

Голям брой местни пилоти в рали “Варна 2015”

Стартът е в петък от 19 ч. пред Катедралата

По материала работи: Борис Проданов
Голям брой местни пилоти в рали “Варна 2015”

От петък до неделя предстои 16-ото издание на рали “Варна 2015”. Това състезание е започнало през 1938 г. и е едно от най-старите в Европа. След прекъсване отново е възстановено. Състезателните дни са два - събота и неделя, а церемониалният старт е в петък в 19 ч. пред Катедралата в центъра на града.


Надпреварата ще важи за класиране в националния шампионат, а ще има и класиране за “Купа Варна”, коментира зам.-директора на ралито Владимир Гатев. Заявка са подали 32 екипажа, като повече от 10 от тях са варненски.


“От тях 21 са са рали-шампионата, а другите – за новоучредената “Купа Варна”. Вторият приз е за автомобилите без хомологация. Голямата част от варненските коли са именно такива”, каза той.


Първи победител е легендарният Димитър Соколов с БМВ 319. Тази кола е в движение, запазена е и всеки ще може да я види.


Ралито включва две отсечки – Аладжа манастир и Белослав. Край Белослав е от Разделна, преминава през Аврен и финишира в Синдел. Ще се кара в събота и в неделя. Отсечката Аладжа манастир е класическа и също остава за двата състезателни дни.


Под №1 в стартовия списък е топ-пилотът от Варна Тодор Славов. Данчо Атанасов е наел “Шкода WRC” и отново ще я покаже на почитателите на бързите скорости. Варненецът Тихомир Стратиев също ще участва, както и съгражданинът му Искрен Маринов се връща зад волана с наета “бегачка” от Румъния.


Много от участниците от миналогодишния рали-спринт ще стартират в състезанието. Именно за тях е “Купа Варна”.


Организаторите канят всички в петък на старта от 19 ч. Предвидени са събития извън ралито, които ще изненадат приятно зрители и пилоти.
Най-голямата медийна група в морската столица „Черно море“ е официален партньор на 16-тото рали „Варна“, което е и І кръг от националния рали шампионат.

 

Коментари

Новини Варна