IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
17:53 | 15 април 2015
Обновен: 22:19 | 25 април 2024

Старшата на “Морето” загуби инфарктно финала за Купата на БФС

Варненци се бориха мъжки с “Литекс”, но отстъпиха с 1:2

По материала работи: Борис Проданов
Старшата на “Морето” загуби инфарктно финала за Купата на БФС

Старшата възраст на “Черно море” (Варна) отстъпи инфарктно с 1:2 на “Литекс” във финала за Купата на БФС. Пред около 300 зрители на Градския стадион в Русе победителят си гарантира място в Шампионската лига от лятото.

Двубоят обаче не започна добре за момчетата на Тодор Каменов. Още 4-ата минута националът Йорданов от “оранжевите” беше изведен сам срещу Валери Вълев, но шутира над вратата. Варненци можеха да открият резултата само 2 минути по-късно, но опасен удар на Минков беше изчистен в корнер. Неприятното се случи в 13-ата минута – “Литекс” излезе напред, след като Йорданов вкара от фаул – 0:1. След изпълнението на център "моряците" можеха да изравнят, но пак Минков нямаше късмет пред гола. После и Даниел Димитров не успя да порази вратата на “люляците”. В 27-ата минута футболист на “Литекс” тресна и греда след изпълнение на ъглов удар и разбъркване в наказателното поле на “моряците.

След подновяването на играта Йосков стреля по диагонала, но вратарят на “Литекс” спаси. В 54-ата минута бърза контраатака на “Черно море” доведе до удар на Димитров, минал встрани от вратата. Варненци овладяха топката и се опитваха със всички сили да изравнят резултата. “Литекс” отвърна с контри, като 67-ата минута пропусна да отбележи за втори път.

Атаките на “моряците” дадоха резултат в 78-ата минута и след поредното разбъркване пред вратата на “Литекс” най-съобразителен се оказа Валери Христов (играл невъзстановен от контузия), които прати топката в мрежата за 1:1!


В 85-ата минута обаче пак Йорданов върна аванса на своите. При попадението обаче остана съмнение за засада, която не беше отсъдена от рефера Вихрен Манев.


След този гол варненци се опитаха да изравнят, но не успяха независимо от добрите положения в последните минути. Пак Вихрен Манев подмина игра с ръка в наказателното поле на "люляците" и всичко свърши.

“Черно море `97”: Валери Вълев, Александър Михайлов (76 – Слави Славов), Георги Гушлев, Стоян Илиев, Стефан Иванов, Емил Илиев, Даниел Димитров, Николай Минков, Тони Атанасов, Красимир Крумов (46 – Валери Христов, 82 – Милен Николов), Валентин Йосков

 

Красимир Николов

Коментари

Новини Варна