IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
09:30 | 14 февруари 2021
Обновен: 22:23 | 25 април 2024

Гришo продължава да мачка на Australian Open

Димитров взе скалпа на №3 в света. Хасковлията е на 1/4-финал в Мелбърн

По материала работи: Слав Велев
Гришo продължава да мачка на Australian Open

Тенесист Номер 1 на България Григор Димитров продължава да мачка в Мелбърн! Най-добрият ни тенисист показаха страхотна игра и в осминафинален мач отнесе с 3:0 сета световния номер 3 Доминик Тийм - 6:4, 6:4, 6:0!

На четвъртфиналите Димитров ще се изправи срещу 27-годишния руснак Аслан Карацев, който обърна Феликс Оже-Алиасим от 0:2 до 3:2 сета и за пръв път в кариерата си достига до тази фаза на турнир от Големия шлем. Руснакът е номер 114 в света и участва в Мелбърн като квалификант.

Първите два сета започнаха идентично - равностойна игра, но по-стабилен Тийм в решителните разигравания. Австриецът поведе с 3:1 и в двата сета, но Григор възкръсна и не остави шансове на шампиона от миналогодишния US Open. Доминаторът нямаше отговори на слайсовете на Димитров от бекхенд и започна по-често да греши.

Играта на Григор бе разнообразна, а хасковлията показа стабилни нерви в най-важните моменти. Най-добрият ни тенисист сервираше стабилно и допусна много малко двойни грешки.

В третия сет Гришо буквално размаза на корта именития си съперник и му върза "геврек" - 6:0.

 

Коментари

Новини Варна