IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
10:44 | 18 април 2015
Обновен: 22:26 | 25 април 2024

“Морето” днес играе за задължителна победа срещу плевенчани

Асен Великов иска третото място за плейофите в НБЛ

По материала работи: Борис Проданов
“Морето” днес играе за задължителна победа срещу плевенчани

“Третото място преди плейофите минава през задължителни 2 победи, и загуба на Рилски спортист в Ботевград. Докато има теоретични шансове, ние вярваме, и ще се опитаме да го извоюваме. Дори и да не стане, за нас е добре, че сме в четворката преди плейофите. Вече в плейофите, зависи срещу кого ще играем, и дано да покажем същото желание и дух, което показахме на Купата на България”, коментира капитанът на баскетболния “Черно море – Порт Варна” Асен Великов преди днешната среща от НБЛ срещу Спартак (Плевен) в зала “Христо Борисов”. Двубоят е от 17 ч. в морската столица.


“В Самоков бе първият мач, в който започнахме много силно от началото. Досега винаги през първото полувреме изоставахме, и трябваше да догонваме. Този го започнахме по най-добрия начин, в защита, вкарахме и много. Вярвам, че решаващ беше нашият подход към мача, и някои играчи на Рилски натрупаха бързо нарушения, което не им позволи да покажат потенциала си”, анализира голямата победа миналия кръг той.


Според Асен Великов най-трудно пак ще е срещу “студентите”.


“Баскетболистите на ЛУКойл-Академик играят винаги за победа, няма как да се отпуснат или да отпишат някой мач. По-скоро може би самите играчи няма да са толкова мотивирани, но не мисля, че ще играят леко, или ще ни подценят. Надявам се да е по-лек мачът със Спартак. Това зависи от нас. Вярвам, че няма да подценим плевенчани. Надявам се да го изиграем на добро ниво, и всички момчета от отбора да влязат, някои от по-младите чакат този шанс. Трябва да започнем добре, и да си го направим по-лесен мача”, завърши Асен Великов.

Коментари

Новини Варна