IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
11:30 | 8 януари 2022
Обновен: 16:54 | 1 май 2024

Мистерията е разкрита: Ноле прекарал втори ковид в края на декември

Дали той ще играе на Australian Open ще се разбере на 10 януари

По материала работи: Слав Велев
Мистерията е разкрита: Ноле прекарал втори ковид в края на декември

Джокович гледа от първия ред баскетболния мач между Цървена звезда и Барселона/Снимка: GettyImages

След няколко дни непрестанни спекулации най-после стана ясно от кое от медицинските изключения се е възползвал Новак Джокович при подаването на заявката си за участие на Australian Open. 

BBC съобщава, че това е било разкрито от адвокатите на световния №1 при обжалването на решението на австралийските власти да анулират неговата виза.

Едно от медицинските изключения, постановени от здравната комисия на турнира, гласи, че неваксинирани играчи могат да участват в надпреварата, стига да са преболедували Ковид-19 след 1 август 2021 г. Джокович се зарази с вируса на демонстративния турнир Adria Tour през лятото на 2020 г., като след това нямаше информация той да е боледувал отново, пише TennisKafe

Според показанията на адвокатите обаче това не е така. Те твърдят, че Новак Джокович е дал положителна проба за Ковид-19 на 16 декември миналата година. На този ден той присъства на церемонията, на която Сръбската пощенска служба показа специалните марки, създадени в негова чест.

Два дни по-рано 20-кратният шампион от Големия шлем присъства и на баскетболния мач между Цървена звезда и Барселона, който световният №1 изгледа от първия ред. След двубоя Джокович се снима с част от играчите, включително и със звездата на каталунците Найджъл Хейс-Дейвис, който даде положителна проба след сблъсъка в Белград.

Според документите, приложени от адвокатите на Джокович, 14 дни след положителния тест той вече не е имал висока температура или респираторни синдроми от 72 часа.

Окончателно решение дали на Джокович ще му бъде позволено да играе на Australian Open ще бъде взето в понеделник (10 януари). Заседанието е насрочено за 10:00 ч. местно време.

Коментари

Новини Варна