Карфиол на фурна с кашкавал, сирене и шунка

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6

Карфиол на фурна с кашкавал, сирене и шунка

Продукти:

1 глава карфиол

150 г шунка

1 чаша настърган кашкавал

½ глава лук

3 супени лъжици галета

50 мл разтопено масло

1 чаша настъргано сирене

1 чаша готварска сметана

сол

черен пипер

риган

Приготвяне:

Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета. В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново във фурната за още 10 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: В сезона на коледните партита: признаците, че той може да изневери

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата