Сухари с гъби и чесън

Време на приготвяне: 30 минути Порции: 5-6

Сухари с гъби и чесън

Продукти:

300 г печурки

2 скилидки чесън

100 мл бяло вино

5-6 филийки хляб

голяма бучка масло или зехтин

пармезан

сол, черен пипер

 

Приготвяне:

В добре загрят тиган сложете маслото и след като се разтопи прибавете нарязаните на филийки или на малки парчета гъби. Нарежете на колелца чесъна и го прибавете към тях. Когато гъбите поомекнат сипете виното и след като част от течността се изпари, овкусете със сол, черен пипер и премахнете от котлона. Препечете филийките от двете страни. Може да го направите в тостер, на тиган или във фурната. Още докато са топли ги намажете с разрязана наполовина скилидка чесън. Така хлябът ще поема всички негови аромати. За финал сложете гъбите. Брускетите са вкусни, когато гъбената смес е топла.

По желание може да завършите с малко пармезан.

 

az-jenata.bg

Четете още: Родният град на тайното общество на илюминатите

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата