Кисело зеле с боб и бекон

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 4

Кисело зеле с боб и бекон

Продукти:

600 г зрял боб

3 глави лук

6 супени лъжици олио

300 г пушен бекон

½ кисела зелка

червен пипер

дафинов лист

черен пипер

Приготвяне:

Сварете боба с две от главите лук, ситно нарязани. Към тях добавете 3 супени лъжици олио и разбъркайте. В друг дълбок съд сварете ситно нарязаната зелка. Овкусете я с черен, червен пипер и дафинов лист. Отцедете зелето и го запържете леко с останалите 3 супени лъжици олио и останалия ситно нарязан лук. Към тях добавете и бекона, нарязан на едри парчета. Отцедете боба и го добавете към зелето. Разбъркайте и оставете да се готви така около десетина минути.

az-jenata.bg

 

Четете още: Любовен хороскоп за месец декември 2017

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата