Сьомга с билково масло и салца

Време на приготвяне: 30 минути Порции: 2

Сьомга с билково масло и салца

Продукти:

2 парчета сьомга

сол, черен пипер

1 голям домат

няколко стръка магданоз

1 малка люта чушка

½ малка глава червен лук

2 шайби ананас

За билково масло

малка бучка масло

1-2 скилидки чесън

1 стрък магданоз

 

Приготвяне:

Подсушете леко филетата с помощта на домакинска хартия и ги овкусете със сол и черен пипер. В купичка смесете маслото заедно с нарязания магданоз и стрития чесън. Сложете рибата върху фолио за печене, на което предварително сте капнали няколко капки зехтин.

 

Намажете я с билковото масло, изстискайте няколко лайма и завийте добре фолиото. Поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. През това време пригответе салцата, като нарежете на дребно доматите, чушката, ананаса, лука и магданоза.Когато рибата е готова може да я сервирате в чиния върху канапе от варена киноа, а върху всяко парче да добавите щедро количество салца.

 

az-jenata.bg

Четете още: Чрез медиите: Търся си мъж, да не е много учен, че да има за какво да си говорим...

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата