Хрупкави картофи с кожичка и подправки

Време на приготвяне: 45 минути Порции: 4

Хрупкави картофи с кожичка и подправки

Продукти:

500 г картофи

1 щипка черен пипер

1 щипка сол

1 щипка червен пипер

1 скилидка чесън, намачкан

1 щипка лют червен пипер

50 мл олио

2 супени лъжици галета

магданоз за поръсване

 

Приготвяне:

Измийте картофите без да ги белите. Нарежете ги на полумесеци. Смесете всички подправки без пресния магданоз. Към подправките добавете галетата и олиото. Разбъркайте сместа. В нея оваляйте всички картофи, така че подправките да полепнат добре по тях. След това картофите се преместват в тава за печене. Пекат се около 30 минути на 220 градуса или до получаване на хрупкава коричка. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.

 

az-jenata.bg

Четете още: Коледен подарък според китайския зодиак

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата