Продукти:
500 г картофи
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 скилидка чесън, намачкан
1 щипка лют червен пипер
50 мл олио
2 супени лъжици галета
магданоз за поръсване
Приготвяне:
Измийте картофите без да ги белите. Нарежете ги на полумесеци. Смесете всички подправки без пресния магданоз. Към подправките добавете галетата и олиото. Разбъркайте сместа. В нея оваляйте всички картофи, така че подправките да полепнат добре по тях. След това картофите се преместват в тава за печене. Пекат се около 30 минути на 220 градуса или до получаване на хрупкава коричка. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.
az-jenata.bg
Четете още: Коледен подарък според китайския зодиак
Коментари