Червеното вино не се пие на стайна температура

Твърдят специалистите

Червеното вино не се пие на стайна температура

Ако до този момент сте пили червено вино на стайна температура, да знаете, че не е било правилно. Учени от Винарската академия в Сидни обясниха, че това е напълно погрешна практика, пише „Metro“.
 

Според специалистите добре е червеният еликсир да се употребява при температура между 12 и 18 градуса по Целзий.
 

Според Тейлър Уайнс, ако тази напитка се сервира топла (тоест при стайна температура) в нея започва да доминира алкохолът, който замъглява особеностите на букета ѝ.
 

Но има и друга опасност – ако бутилката с червено бъде прекалено топла, тогава почти изцяло се губи ароматът й. При все това, изтъкват австралийските специалисти, различните сортове вина трябва да се предлагат различно изстудени.
 

За каберне совиньон и шираз е препоръчително да се сервират с температура 16-18 градуса. За по-леките брандове, като пино ноар, препоръчителен е по-студеният интервал от 12-14 градуса.
 

А белите вина като совиньон блан и пино гри, според експерти е най-добре да консумираме с температура 6-8 градуса.

tialoto.bg

 

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата