Селски боб със зеленчуци

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 6

Селски боб със зеленчуци

Продукти:

500 г боб

2 глави кромид лук

2 моркова

2 чушки

1 стрък целина

1 сушена люта чушка

50 мл олио

1 кубче масло

3 стръка джоджен

1 супена лъжица доматено пюре

1 чаша доматен сок, прецеден

1 щипка червен пипер

1 щипка черен пипер

1 щипка сол

1 супена лъжица брашно

Приготвяне:

Накиснете боба за една нощ. На сутринта излейте водата, измийте добре боба. Поставете го в тенджера с прясна вода и го сварете. Прецедете сварения боб и изхвърлете водата. Зеленчуците нарежете на ситно. Запържете ги в сгорещеното олио. Към тях добавете маслото и разбърквайте. След като се запържат добавете и лютата чушка, доматеното пюре, доматения сок и джоджена заедно с черния пипер. Разбъркайте. Към зеленчуците добавете боба. Разтворете червения пипер, черния пипер и брашното в малко вода, за да се смесят. Добавете към боба и разбъркайте запръжката. Посолете ястието, налейте малко топла вода, колкото да покрие продуктите. Отново разбъркайте и прехвърлете всичко в тава за печене.

 

Печете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Шамфъстъкът увеличава половата мощ

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата