Необходими продукти:
400 гр. мюсли с поне 40% сушени плодове и семки (ако се налага може да си ги добавите)
2 ябълки
5 яйца
3 с.л. мед
1/3 ч.ч. кафява захар
2 ванилии
лимонова кора
1 бакпулвер
1 ч.ч. кисело мляко.
Начин на приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците на яйцата.
Жълтъците добавяме към мюслито, а белтъците разбиваме на твърд сняг.
Към мюслито добавяме още разтопения мед, кафявата захар и киселото мляко с разтворения в него бакпулвер.
Избъркваме хубаво с дървена лъжица. Добавяме ароматите и настърганите ябълки и отново объркваме.
Внимателно добавяме и белтъците.
Размесваме и изсипваме в застлана с хартия за печене, предварително леко подмазана с олио тава.
Печем до готовност в предварително загрята на 150-160 градуса фурна.
Проверяваме дали се е изпекло с клечка за зъби. Когато сладкишът е готов го оставяме за около 10 мин. (леко да изстине) и го обръщаме върху плато за сервиране.
Режем на квадрати или ромбчета (по ваш избор) и сервираме. При сервирането може да го поръсите с малко канела на прах.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Лек сладкиш „Фантазия“ с бишкоти и маскарпоне
Рецепта на деня: Ябълков сладкиш за начинаещи домакини
Трикомпонентна печена тиква за гарантирано отслабване (рецепта)
Коментари