Печени кюфтенца

Време на приготвяне: 35 мин Порции: 8-10

Печени кюфтенца

Продукти:

500 г кайма смес или говежда

1/2 чаша галета

1/4 чаша настърган пармезан

1/2 малка глава лук нарязана на ситно

3 с.л. прясно мляко

1 ч.л. розмарин сушен или пресен, но много ситно нарязан

няколко стръка наситнен магданоз

1 ч.л. наситнен босилек или сушен

2 скилидки стрит чесън

сол, черен пипер на вкус

1 голямо яйце

 

Приготвяне:

Сложете каймата в купа и прибавете към нея останалите съставки. Размесете я добре и оформете малки кюфтенца. За да оформите лесно каймата на топчета, намазнете леко ръцете си с олио или зехтин. Сложете кюфтенцата в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Рецепта на деня: Ароматни картофки на фурна

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата