Продукти:
500 г кайма смес или говежда
1/2 чаша галета
1/4 чаша настърган пармезан
1/2 малка глава лук нарязана на ситно
3 с.л. прясно мляко
1 ч.л. розмарин сушен или пресен, но много ситно нарязан
няколко стръка наситнен магданоз
1 ч.л. наситнен босилек или сушен
2 скилидки стрит чесън
сол, черен пипер на вкус
1 голямо яйце
Приготвяне:
Сложете каймата в купа и прибавете към нея останалите съставки. Размесете я добре и оформете малки кюфтенца. За да оформите лесно каймата на топчета, намазнете леко ръцете си с олио или зехтин. Сложете кюфтенцата в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
az-jenata.bg
Четете още: Рецепта на деня: Ароматни картофки на фурна
Коментари