Необходими продукти:
1 кг. пресни броколи
100 гр. топено сирене със зелени подправки
200 гр. краве сирене
4 слайса гауда (за тостер)
40 гр. краве масло
1 к.ч. течна сметана
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разделяме броколите на розички. Измиваме ги хубаво и ги бланшираме за 3 мин. във вряща подсолена с 1 ч.л. сол вода.
Изваждаме ги в гевгир и ги шокираме с ледена вода, за да спрем процеса на варене и да останат с хубав зелен цвят.
Отцеждаме ги и ги изсипваме в огнеупорен стъклен съд с капак.
Натрошаваме отгоре сирене, малко парченца от топено сирене, масло и накрая покриваме със слайсовете гауда. Затваряме съда с капака и го поставяме в студена фурна. Печем на 200 градуса докато хване хубав кафяв цвят.
Добавяме сметаната и го оставяме за още 5 мин във фурната. След това изключваме и го оставяме за още малко да поседи на топло.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Баница с гъби и три вида лук
Рецепта на деня: Лозови сарми с шафран и копър
Рецепта на деня: Зелеви сарми с ориз и гъби
Коментари