Продукти:
1 и 1/2 ч. ч. кускус
300 г пилешки гърди
1 краставица
1 голям домат
1 малка глава червен лук
няколко стръка магданоз
1 червена чушка
1 люта чушка по желание
зехтин, сол, черен пипер на вкус
За дресинга:
1/4 чаша зехтин
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1/2 чаена лъжичка мед по желание
сокът на 1/2 лимон
Приготвяне:
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги пригответе на тиган с малко мазнина. Кускусът се приготвя според инструкциите на опаковката, след което се прецежда и слага в дълбока купа. Нарежете месото на малки хапки и зеленчуците като за салата. Прибавете ги в купата. Пригответе дресинга, овкусете салатата и сервирайте.
az-jenata.bg
Четете още: Хляб с киви
Коментари