IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
17:21 | 24 март 2019
Обновен: 13:19 | 30 април 2024

Семейните занимания - ключ към качествена почивка

Ако времето не е подходящо за разходка навън, играйте настолни игри

По материала работи: Юлиян Атанасов
Семейните занимания - ключ към качествена почивка

От почивка и релакс се нуждаят не само възрастните, но и децата. Те също са претрупани със задължения и дори да не осъзнават, децата също могат да страдат от бърнаут синдрома.

 

Нови проучвания по темата твърдят, че най-качествената почивка не е мързелуването, четенето на книга и всякакви индивидуални занимания, а семейните дейности – излизане на разходка, гледане на филм, почистване на градината и всякакви колективни занимания на деца и родители.Имали сте тежък ден на работа, а децата са изморени от училище? Направете кратка разходка. Вместо да приготвяте изобилна вечеря, направете нещо на бързо и излезте за бърза разходка. Бидейки навън сред природата, обградени от любимите хора е сред най-сигурните начини да свалите стреса и умората. Не забравяйте, че когато сме изморени сме склонни да взимаме неправилни решения, относно храна, домакински задължения, възпитание и т.н.

 

Ако времето не е подходящо за разходка навън, играйте настолни игри. Направете си традиция, оставете един ден от седмицата, който да бъде семейното време за играене на игри, ядене на пуканки и т.н. Гледането на телевизия заедно също е приятно, но такава дейност няма да ви помогне да се отпуснете. Научете децата си, че общуването е много важно, а това може да стане само чрез личен пример. А какво по-добро средство от една занимателна игра?

 

Спортувайте заедно с децата си. Йогата е подходяща дейсност за цялото семейство. Тя раздвижва цялото тяло, тонизира мускулите. Пози като лежащо куче и кобра силно ще развеселят децата. Ако имате известен опит с йогата не е необходимо да посещавате специален клас. Намерете си записи с детска или семейна йога и започвайте.

 

Занимавайте се с рисуване, моделиране, оцветяване и всякакви дейности, които изискват креативност. Децата ще са очаровани от произведенията, а вие ще се чувствате отпочинали и удовлетворени.Четете книги заедно. Едно от най-любимите занимания за деца и възрастни. Когато направите това занимание семейна традиция, то ще бъде още по-приятно и релаксиращо. Заедно можете да се пренесете в чудния свят на магиите и вълшебствата и да забравите за изморителния ден.

 

puls.bg

 

Четете още: 4 приложения на кокосовото масло за всеки ден

 

Коментари

Новини Варна