Варна °
fallback
Живот
10:16 | 8 април 2019
Обновен: 03:28 | 14 май 2025

Яхния с агнешко за Великден

Време на приготвяне: 180 мин Порции: 2-3

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

300 г бекон

1 кг агнешко месо за готвене

1 кг пресни гъби

1 и 1/2 кг картофи

4 моркова

1 с. л. доматено пюре

1 л месен бульон

500 мл вода

1/4 чаша брашно

сол, черен пипер на вкус

1 голяма глава лук

5 скилидки стрит чесън

1 и 1/2 чаши червено вино

 

Приготвяне:

Овкусете месото със сол, черен пипер и го поръсете с брашното. В добре загрята дълбока тенджера с мазнина, задушете до златисто нарязания бекон, след което го отделете в чиния. В същата мазнина запечатайте месото за около 3-4 минути за всяка страна. След това го отделете при бекона и задушете лука и чесъна. Прибавете виното и след няколко секунди и нарязаните гъби. Засечете 10 минути и върнете месото при останалите съставки. Прибавете бульона, водата, доматена паста, сол, черен пипер, джоджена, картофите и морковите нарязани като за яхния. След като заври, намалете котлона и гответе на бавен огън около 1 час и 45 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Защо хората стават вегетарианци?

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback