Продукти:
400 г агнешко без кост
3 тиквички
1 връзка пресен лук
1 морков
1 червена чушка
200 г белени домати от консерва
1/2 патладжан
сол
кориандър
розмарин
червен пипер
черен пипер
4-5 супени лъжици олио
Приготвяне:
Нарежете месото на едро. Нарежете зеленчуците с желаната от вас големина. Сложете месото в тава за печене. Овкусете го с подправките. Добавете мазнината. Увийте месото с фолио и печете на 180 градуса за около час. След това махнете фолиото. Добавете зеленчуците. Долейте една-две чаши вода и посолете зеленчуците. Върнете ястието обратно във фурната и печете до готовност.
az-jenata.bg
Четете още: Телешки стекове с лук и сос грейви
Коментари