Постно чили с боб

Време на приготвяне: 60 минути., Порции: 3-4

Постно чили с боб

Продукти:

1 голяма глава лук

3 скилидки чесън

олио

2 супени лъжици доматено пюре

1-2 чушки

2 стръка целина

200 г пресни гъби по ваш избор

35 г микс подправка за чили кон карне

1/2 чаша вода

420 г боб от консерва – бял или червен

2 х 400 г консервирани и нарязани на кубчета домати

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

В дълбок тиган загрейте олиото и задушете в него чесъна и лука. След това прибавете доматеното пюре, нарязаните чушки, целина, гъби, микса от подправки и вода. Разбъркайте и след 5 минути добавете изцедения боб и доматите. Намалете котлона и гответе в продължение на около 30 минути. Накрая овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте с гарнитура от сварен ориз.

 

az-jenata.bg

Картофена салата с бекон

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата