Варна 15°
fallback
Живот
13:14 | 20 ноември 2019
Обновен: 23:00 | 27 април 2024

Паста с пилешко и песто

Време на приготвяне: 45 мин., Порции: 2

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

400 г пилешки гърди без кожа

300 г паста penne

зехтин

1/4 чаша сушени домати, отцедени от мазнината и нарязани

1/4 ч. л. лют червен пипер, по желание

200 г пресни печурки

3 скилидки стрит чесън

1 бурканче босилеково песто

1 чаша прясно мляко

сол, черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Нарежете пилешкото на малки хапки. В дълбок тиган, който е добре загрят с малко зехтин сложете месото, доматите и пипера. След 1-2 минути може да добавите нарязаните на фино гъби, пестото, чесъна. Когато месото стане златисто, прибавете млякото и гответе на тих огън, докато соса редуцира гъстотата си. Сварете пастата според инструкциите на опаковката, след което я прецедете и добавете в тигана със соса. Разбъркайте добре и сервирайте.

 

az-jenata.bg

Картофена салата с бекон

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback