Варна °
fallback
Живот
16:15 | 27 август 2015
Обновен: 07:11 | 19 май 2025

Хранене според кръвната група

Родените с кръвна група В, обичат да хапват червени меса, като телешко, агнешко, дивеч.

По материала работи: Златина Добрева

Специалистите смятат, че храненето според кръвната група, може да ни помогне да живеем по-дълго и да бъдем по-здрави. Кои храни е добре да избягваме и на кои да наблегнем?  

Нулева кръвна група Хората родени с нулева кръвна група са енергични и имат отлични лидерски качества. Обикновено имат голям апетит към месо. За тях се препоръчва да консумират повече протеини, като пилешко месо, риба, ядки.   Фасул, зърнени и млечни продукти, трябва да консумират в умерени количества. Ако искат да бъдат винаги в добра форма, да наблегнат на морските дарове, червено месо, спанак и броколи. Добре е да избягват бялото брашно, царевица, леща и зеле, както и да внимават с количествата сол, с която овкусяват храната. 

 

Кръвна група А Хората с кръвна група А, са склонни да имат по-често храносмилателни проблеми и предпочитат вегетарианския начин на хранене. За тях, особено полезни са бобови, зърнени храни, плодове и зеленчуци. Хубаво е в ежедневния хранителен план да включват соя, ананас, зърна. Когато искат да се разделят с излишните килограми, трябва да избягват червеното месо, млечни продукти, бяло брашно. Добре е да внимават и с консумацията на пилешко месо и риби, тъй като произвеждат по-малко усвояващи месото ензими.

Кръвна група В Родените с кръвна група В, обичат да хапват червени меса, като телешко, агнешко, дивеч. Хубаво е в менюто си да включат и повече кисело мляко, сирена, но най-много място в чинията си трябва да предвидят за листни зеленчуци и всякакви други, както и плодове (като банани, грозде, сливи).

Добре е да избягват консумацията на царевица, ръж и пшеница и ядки, като фъстъци, слънчоглед и сусамени семена, тъй като те са склонни да променят начина, по който храната се метаболизира в организма. 

 

Кръвна група AB Ако вашата кръвна група е АВ, задължително обърнете внимание на консумацията на меса. Тялото ви е склонно да ги превръща не толкова в енергия, колкото в излишни мазнини. Затова в менюто си включете повече млечни продукти и плодове като череши, диня, смокини.   Препоръчва се един или два пъти седмично да хапвате и морски дарове и сьомга, риба тон, както и всички други риби, които са ви любими.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback