Варна °
fallback
Живот
09:49 | 9 октомври 2015
Обновен: 01:22 | 16 май 2025

Пълнозърнести палачинки

Добро утро! Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

2 яйца, разбити

¼ чаша рапично олио

2 чаши кисело мляко

2 чаени лъжички сода за хляб

½ чаша пшеничен зародиш

½ чаена лъжичка сол

1 и ½ пълнозърнесто пшеничено брашно

Приготвяне:

В средно голяма купа смесете яйцата с олиото и млякото. Разбъркайте сухите съставки – содата, зародиша, солта и брашното. Пресейте ги заедно, разбъркайте и смесете с мокрите съставки. Разбийте с миксер.

Загрейте котлон на средна температура. Намазнете съвсем леко тигана и печете палачинките една по една като изсипвате по един малък черпак от тестото.

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback