Варна °
fallback
Живот
10:01 | 23 октомври 2015
Обновен: 19:14 | 14 май 2025

Лазаня с риба тон

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов

Продукти:

12 бр кори за лазаня

1 супена лъжица масло

3 супени лъжици брашно

½ чаша пилешки бульон

1 чаша прясно мляко

2 скилидки чесън, смлени

12 солени бисквити

1 щипка средиземноморска подправка

3 консерви риба тон, изцедени

1 и ½ пакет замразени зеленчуци, микс

1 яйчен белтък

¼ чаена лъжичка сол

½ чаша настърган кашкавал + ½ чаша

1/8 чаена лъжичка черен пипер

 

Приготвяне:

Напълнете тенджера с подсолена вода. Нека заври. Сложете във водата корите за лазаня за няколко минути. След като станат полуготови изцедете водата.

Разтопете маслото в тенджера. Запържете брашното в него като разбърквате постоянно. Трябва да стане кремообразна паста със златист цвят. Налейте бульона постепенно в тигана, както и ½ от млякото вътре в сместа с брашното. Нека покъкри на средна температура. Гответе, докато се сгъсти или за около 10-15 минути.

В останалото количество мляко разбъркайте половината млян чесън. Добавете и средиземноморската подправка. Бисквитите натрошете и ги добавете към останалата смес с млякото и подправката.

Отделно смесете рибата със зеленчуците, белтъка, солта, половината кашкавал, ¼ чаша от трохите, половината брашнена смес и останалата смес с чесъна в купа. Разбъркайте добре.

Нанесете тънък слой сос върху подготвената тавичка за печене. След това разстелете слой кори за лазаня. След това разстелете 1/3 от сместа с рибата тон върху корите. Повторете това, докато корите и сместа свършат. Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

Малко преди да е готово махнете фолиото и посипете останалия кашкавал, за да се запече до златисто.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback