Варна °
fallback
Живот
10:00 | 24 октомври 2015
Обновен: 18:27 | 14 май 2025

Изкусителна торта със сметана и смокини

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов

Продукти:

За блата: 6 яйца 200 г захар 200 г брашно 50 г масло 1 ванилия За сиропиране на блата прясно мляко или коняк счукани орехи за поръсване на тортата

За крема: 2 кофички заквасена сметана от по 500 г 1 бурканче сладко от смокини 260 г Плодовете се нарязват на ситно и се смесват със сметаната.

Приготвяне: В купа с помощта на миксер разбийте маслото, захарта, яйцата. Пресейте брашното и го добавете постепенно заедно с ванилията. Намаслете и набрашнете форма за торта (с диаметър 22 см) и изсипете тестото за блата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Оставете блата да се охлади добре. Прехвърлете го в голяма чиния за торта и с помощта на нож го разрежете на три блата. Сиропирайте първия блат с прясно мляко или коняк и намажете с крема. След това сложете втория блат и отново сиропирайте и намажете със смокиново-сметановия крем. Поставете и последния блат, сиропирайте и намажете обилно тортата с останалия крем. Поръсете със счукани орехи и украсете с няколко нарязани смокини от сладко или пресни.

 

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback