Варна °
fallback
Живот
10:49 | 26 ноември 2015
Обновен: 09:44 | 10 май 2025

Дупчен сладкиш с пудинг и сметана

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ  3 бр. яйца 1 ч.ч. захар  80 мл прясно мляко  80 мл олио  1 ч.ч. брашно + още 2-3 с.л. 3 с.л. какао  10 г бакпулвер  1-2 ванилии или ванилена захар

За пудинга: 2 пакетчета крем с варене ванилия на д-р Йоткер или вкус по избор 1 л прясно мляко  1/2 ч.ч. захар за крема За гарниране:  2 пакетчета суха сметана  300 мл прясно мляко или 200 мл сладкарска сметана НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ От продуктите за блата се приготвя смес, която се изпича в правоъгълна форма или продълговата тавичка. Изчаква се да поизстине и се продупчва през еднакво разстояние с приспособление за избушване на пресни чушки. Останалите в уреда изрезки се отделят на страна. Блата се залива с топлия крем и се посипва с отделените и натрошени изрезки. Прибира се в хладилник за 2-3 часа.  Отгоре се покрива с разбитата сметана и се украсява по желание. 

* Може продупчения блат да се сиропира леко преди да се залее с крема. * Може да се добавят към крема и 1-2 малки банана нарязани на дребно, след като се запълнят дупките на сладкиша.

gotvach.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback