НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ 3 бр. яйца 1 ч.ч. захар 80 мл прясно мляко 80 мл олио 1 ч.ч. брашно + още 2-3 с.л. 3 с.л. какао 10 г бакпулвер 1-2 ванилии или ванилена захар
За пудинга: 2 пакетчета крем с варене ванилия на д-р Йоткер или вкус по избор 1 л прясно мляко 1/2 ч.ч. захар за крема За гарниране: 2 пакетчета суха сметана 300 мл прясно мляко или 200 мл сладкарска сметана НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ От продуктите за блата се приготвя смес, която се изпича в правоъгълна форма или продълговата тавичка. Изчаква се да поизстине и се продупчва през еднакво разстояние с приспособление за избушване на пресни чушки. Останалите в уреда изрезки се отделят на страна. Блата се залива с топлия крем и се посипва с отделените и натрошени изрезки. Прибира се в хладилник за 2-3 часа. Отгоре се покрива с разбитата сметана и се украсява по желание.
* Може продупчения блат да се сиропира леко преди да се залее с крема. * Може да се добавят към крема и 1-2 малки банана нарязани на дребно, след като се запълнят дупките на сладкиша.
gotvach.bg