Продукти:
600 г филе от сьомга
сол, черен пипер
За соса терияки:
7 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици бяло десертно вино
3 чаени лъжички захар или 2 мед
чаена лъжичка настърган джинджифил
2-3 скилидки чесън
Приготвяне:
Нарежете рибното филе на парчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Запържете ги добре в тиган с незалепващо покритие. Сервирайте със свежа салата от настъргани моркови, цвекло и ряпа. За финал добавете няколко щрихи със сос терияки.
Забележка: Пригответе соса като нарежете на ситно чесъна и джинджифила или ги смелите в кухненски блендер. Сложете ги в купичка, добавете останалите съставки и разбъркайте добре.
Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.
az-jenata.bg