Варна °
fallback
Живот
09:44 | 7 декември 2015
Обновен: 01:56 | 11 май 2025

Рецепта на деня: Крем "Дипломат"

Да ви е сладко!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти: 6 яйца 2 ч. ч.захар 6 с. л.брашно 1 л прясно мляко, поне с 3% масленост 3 пакетчета желатин – 30 г 1 есенция лимон 2 ванилии   2 с. л. какао "Д-р Йоткер"

 

Начин на приготвяне: Отделяме жълтъците от белтъците.Към жълтъците  добавяме захарта, брашното и млякото, разбъркваме добре и варим на бавен огън до сгъстяване. Към крема прибавяме желатина, предварително накиснат в около 150 мл вода и втечнен на водна баня. Оставяме крема да изстине, като разбъркваме  периодично, за да не хване кора. Добавят се ванилиите. Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар и се добавят към охладения ванилов крем. Отделяме една купа от крема, към която добавяме какаото.Във ваниловия крем добавяме есенцията с лимон. В мокра кексова форма изсипваме ваниловия крем, а върху него изливаме струя какаов крем. Ако бързаме, след като кремът изстине напълно, слагаме формата във фризера за около половин час и после я преместваме в хладилника. След няколко часа той е готов. Готовият крем се изважда от формата,като тя се потапя в съд с гореща вода за минутка-две, за да се отлепи сместа.

Да ви е сладко!

 

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback