Варна °
fallback
Живот
09:06 | 13 декември 2015
Обновен: 14:38 | 10 май 2025

Гъби с ориз – бабината рецепта

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

300 г гъби печурки

2 ч.ч. ориз

2 червени чушки - пресни или 3 сухи

2 стръка праз лук

магданоз

олио

сол

черен пипер

Приготвяне:

Празът се измива, нарязва се на ситно и се задушава в тиган с 3 с. л. олио за около 3 минути на средна температура. Към него се прибавят измитите и нарязани на ивички гъби и чушки. Задушаването продължава още 2-3 минути.

Измитият ориз се изсипва в голяма тава, към него се прибавят и зеленчуците. Овкусявате със сол, черен пипер и половин връзка магданоз. Изсипвате 4 чаени чаши вода (съотношението ориз: вода е 1:2). Печете за около 30 минути на 220 градуса.

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback