Варна °
fallback
Живот
09:49 | 14 декември 2015
Обновен: 09:43 | 10 май 2025

Рецепта на деня: Фондю

Добър апетит!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти: 150 г бяло вино 6 яйца 250 г мазно сирене 60 г масло скилидка чесън смлян чер пипер сол хлебни квадратчета или хапки

Начин на приготвяне: Поставяме виното и счукания чесън в тиган и варим, докато течността остане наполовина. Прецеждаме и оставяме да изстине. Поставяме в огнеупорен съд яйцата, сиренето, разтопеното масло, виното с чесъна, чер пипер и сол и бъркаме на тих огън, докато се образува кремообразна маса. Поднасяме незабавно в съда, в който сме приготвили фондюто. Всеки си топи късчета хляб или хапки на специални вилици от него.

Добър апетит!

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback