Продукти: 1 цяла патица 1 чаена лъжичка подправка за пилешко ½ супена лъжица масло 3 супени лъжици кромид лук, нарязан 5 стръка целина, нарязани 3 чаши ябълки, обелени и нарязани 3 чаши трохи от царевичен хляб 1 супена лъжица зехтин сол и черен пипер на вкус
Приготвяне: Изплакнете и подсушете патицата. Разтрийте я със сол и пипер, както и с подправката за пилешко. Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Сотирайте лука и целината в маслото, докато омекнат. В средно голяма купа смесете ябълките и царевичните трохи. Смесете всичко заедно. Ако е необходимо добавете малко гореща вода, за да омекнат трохите. Напълнете патицата с получената смес. Накрая зашийте гърлото на патицата или корема й в зависимост от това откъм коя част сте я пълнили. Намажете патицата със зехтин. Поставете я в плитка тавичка за печене, предварително намазнена. Печете в загрята фурна за около час и половина или докато хване златистокафява коричка.