Необходими продукти: 100 г масло 75 г пудра захар 100 г бадеми 150 г брашно 1 ванилия 1 жълтък половин ч.л. сода бикарбонат 1 яйце за намазване бадеми за украса
Начин на приготвяне: Омекналото масло се разбива до получаване на пяна. Прибавя се захарта, а след това и жълтъкът. Брашното се пресява със содата, прибавят се обелените ситно нарязани бадеми и разбитото масло. Омесва се тесто, което се оставя да “почине” около час. Разточва се на кора, дебела 0,5 см, изрязват се цветя с помощта на формички, намазват се с разбитото яйце, на всяко цвете се забожда половин попарен и обелен бадем и сладките се пекат в гореща фурна до порозовяване.
Да ви е сладко!