Време на приготвяне: 40 минути Порции: 20
Продукти:
2 ч.ч брашно
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
5 ябълки
1 ч.л. канела
4 с.л олио
пудра захар – количество по желание
Приготвяне:
Разбийте яйцата най-напред. Пресейте брашното и замесете меко тесто. Бавно и постепенно наливайте млякото. Тестото трябва да е с гъстота на пюре.
Обелете и нарежете ябълките. Прибавете ги към тестото и разбъркайте добре. С лъжица оформете малки кръгли бухтички и ги изпържете в нагорещено на средна температура олио.
Бухтите са готови, когато добият златистокафяв цвят.
При сервиране поръсете с пудра захар по желание.
az-jenata.bg
Коментари