Патешки бутчета с кисело зеле

Една прекрасна и много вкусна рецепта за зимните месеца

Патешки бутчета с кисело зеле

Продукти:

4 патешки бутчета
1 голяма кисела зелка
3 дафинови листа
5 зърна бахар
350 г бекон
сол, черен пипер
1 супена лъжица червен пипер
500 мл зелев сок
7 скилидки чесън
 
Приготвяне:
 
Беконът се нарязва на кубчета и се задушава в малко мазнина. Към него се добавя нарязаната зелка, дафиновият лист, нарязаният чесън, червеният пипер, бахарът и дафиновият лист. Добавя се и малко количество вода и зелевият сок.
 
Готви се около 10-15 минути и след това половината количество се изсипва в тава за печене. Върху зелето се нареждат овкусените със сол и черен пипер патешки бутчета.
 
След това се покриват с останалото зеле и се покриват с фолио за печене. Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа.
 
Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата