Продукти:
4 патешки бутчета 1 голяма кисела зелка 3 дафинови листа 5 зърна бахар 350 г бекон сол, черен пипер 1 супена лъжица червен пипер 500 мл зелев сок 7 скилидки чесън Приготвяне: Беконът се нарязва на кубчета и се задушава в малко мазнина. Към него се добавя нарязаната зелка, дафиновият лист, нарязаният чесън, червеният пипер, бахарът и дафиновият лист. Добавя се и малко количество вода и зелевият сок. Готви се около 10-15 минути и след това половината количество се изсипва в тава за печене. Върху зелето се нареждат овкусените със сол и черен пипер патешки бутчета. След това се покриват с останалото зеле и се покриват с фолио за печене. Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа. Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg