Варна °
fallback
Живот
09:53 | 18 януари 2016
Обновен: 09:44 | 10 май 2025

Патешки бутчета с кисело зеле

Една прекрасна и много вкусна рецепта за зимните месеца

По материала работи: Деян Михайлов

Продукти:

4 патешки бутчета 1 голяма кисела зелка 3 дафинови листа 5 зърна бахар 350 г бекон сол, черен пипер 1 супена лъжица червен пипер 500 мл зелев сок 7 скилидки чесън   Приготвяне:   Беконът се нарязва на кубчета и се задушава в малко мазнина. Към него се добавя нарязаната зелка, дафиновият лист, нарязаният чесън, червеният пипер, бахарът и дафиновият лист. Добавя се и малко количество вода и зелевият сок.   Готви се около 10-15 минути и след това половината количество се изсипва в тава за печене. Върху зелето се нареждат овкусените със сол и черен пипер патешки бутчета.   След това се покриват с останалото зеле и се покриват с фолио за печене. Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа.   Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback