В студения януарски ден със сигурност имате нужда от нещо топло и питателно за хапване. Какво по-добро от пилешка супа със зеленчуци по рецепта на az-jenata.bg.
Продукти: 2 супени лъжици зехтин 1 чаша лук, нарязан на кубчета 1 чаша целина, нарязана на ситно 3 скилидки чесън, намачкани 1 кубче пилешки бульон 1 чаша моркови, нарязани на кръгчета 500 г пилешки гърди, предварително сварени и накъсани ½ чаена лъжичка босилек ½ чаена лъжичка риган 3-4 супени лъжици сварен грах за цвят 1 щипка мащерка сол и черен пипер на вкус 2 средно големи тиквички, нарязани на кубчета или на тънки лентички
Приготвяне: Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Запържете лука, целината и чесъна в сгорещената мазнина. Разтворете бульона в литър вода и го добавете в тенджерата. Нека заври. След това добавете морковите, пилешкото, подправките. Когато заври повторно с всички продукти, намалете котлона, поставете открехнат капак и оставете да къкри за около 20 минути. Ако е необходимо долейте още вода. Малко преди да е готово добавете тиквичките и граха, защото те не изискват дълга термична обработка.