Варна °
fallback
Живот
09:50 | 26 януари 2016
Обновен: 19:09 | 10 май 2025

Рецепта на деня: Сладкиш с ябълки по швейцарски

Да ви е сладко!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти: 250 г ябълки 70 г обелени бадеми 60 г стафиди 300 мл прясно мляко 45 г грис 120 г масло 3 яйца 120 г захар 1 ч. л. канела масло за намазване и галета  за поръсване на формата

 

Начин на приготвяне: Поставяме гриса в горещото мляко и варим 3 мин., като бъркаме непрекъснато, след което охлаждаме. Смесваме омекналото масло със захарта и разбиваме до получаване на пяна. Прибавяме постепенно жълтъците и 60 г ситно нарязани бадеми, стафидите и канелата. Смесваме жълтъчената смес с кашата от грис, обелените и нарязани на тънки парченца ябълки и накрая с разбитите на твърд сняг белтъци. Поставяме тестото в намазана  и поръсена с галета форма и печем в слаба фурна. Украсяваме сладкиша с останалите бадеми и го поднасяме топъл или студен.

 Да ви е сладко!

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback