Необходими продукти: по 80 г брашно и масло 400 мл прясно мляко 130 г сирене 4 жълтъка индийско орехче, чер пипер, сол 1 яйце галета
Начин на приготвяне: Един ден преди приготвянето на пърженките правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с млякото и варим до получаване на гъст сос. Прибавяме настърганото сирене и сол, подправките, жълтъците, снемаме от огъня и правим гладко тесто, което оформяме като правоъгълник върху намазана с мазнина тавичка и оставяме на хладно място. На следващия ден оформяме от тестото 20 правоъгълничета, потапяме всяко в разбитото яйце, овалваме в галетата и пържим от двете страни в сгорещено олио. Поднасяме пърженките горещи.
Да ви е сладко!