Варна °
fallback
Живот
10:22 | 10 март 2016
Обновен: 15:08 | 10 май 2025

Картофи с наденица и чушки на фурна

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

¼ чаша зехтин + 2 супени лъжици

500 г наденица, нарязана

4 големи картофа, нарязани на едро

2 големи зелени чушки, нарязани

½ чаша бяло вино

½ чаша пилешки бульон, разтворен

2 стръка магданоз, нарязани

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. През това време в тиган на средна температура затоплете 2-те супени лъжици зехтин. Запържете наденицата до зачервяване. След това я прехвърлете в тавичка за печене.

Изсипете ¼ чаша зехтин в тигана. Там задушете картофите като разбърквате от време на време. Правете това 10 минути или докато покафенеят. След това преместете и картофите в съда за печене. Изсипете мазнината в тавичката като оставите малко от нея в тигана.

В тигана запържете чушките за около 5 минути или докато омекнат. Добавете и тях към ястието. Подправете с подправките. Прибавете бульона. Печете в загрята фурна за около 30 минути.

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback