Варна °
fallback
Живот
08:31 | 12 март 2016
Обновен: 17:01 | 10 май 2025

Пиле по сицилиански

Време на приготвяне: 1 час и 15 минути Порции: 6-8

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

1,200 кг пилешки гърди

300 г чери домати

1 пакет къса паста

1 супена лъжица песто

120 г пармезан

1 глава лук

3 скилидки чесън

сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на малки парченца и го запържете в тиган с незалепващо покритие, като добавите само няколко капки зехтин. През това време сварете пастата. В друг тиган задушете лука, чесъна, пестото и чери доматките.

Овкусете със сол и черен пипер. Когато пастата е готова, прецедете я от водата и я добавете към доматите и пилешкото месо. Поръсете с половината настърган пармезан. Разбъркайте добре. Когато сервирате, по желание поръсете с още малко пармезан.

 

Рецептата е предоставена от шеф-готвач Борис Колаксъзов.

 

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback