Варна °
fallback
Живот
09:48 | 14 март 2016
Обновен: 19:08 | 10 май 2025

Печено брюкселско зеле с карфиол и ябълки

Време на приготвяне: 30 минути Порции: 8

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

500 г брюкселско зеле, нарязано наполовина или цели зелки

1 чаша нарязан карфиол

2 обелени ябълки, нарязани на едри парчета

1 глава червен лук, нарязан

1 супена лъжица зехтин

сол и черен пипер на вкус

½ чаша златни или червени стафиди (може и сушени червени боровинки)

¼ чаша счукани орехи

1 супена лъжица шардоне

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Постелете алуминиево фолио върху тавичка за печене.

Разпръснете брюкселското зеле, карфиола, ябълките, лука и покрийте със зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте леко, за да смесите съставките.

Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато брюкселското зеле и карфиолът омекнат.

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback