Варна °
fallback
Живот
09:45 | 1 април 2016
Обновен: 09:26 | 14 май 2025

Печен джолан с бира - сочно, цвърчащо и с бира...

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов

Продукти:

2 броя свински джолан 3 скилидки чесън, ситно нарязани 1 чаена лъжичка сол 1 чаена лъжичка кимион 250 мл светла бира, гореща 250 мл подсолена вода   Приготвяне:   В голяма тенджера кипнете вода. В нея поставете джоланите. След като отново заври, оставете да къкри за около 15 минути. Извадете внимателно джоланите. Оставете ги да изстинат леко и да се отцедят от водата.   Загрейте фурната на 220 градуса. Овкусете джоланите със солта и кимиона. Поставете ги в тава за печене. Залейте ги с бирата и чашата подсолена вода. Добавете и чесъна. Печете така за около час в загрята фурна. Проверете дали течностите са се изпарили при печенето и ако е необходимо добавете още и печете на малко по-слаба фурна за още 30 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback