Варна °
fallback
Живот
09:10 | 3 април 2016
Обновен: 13:23 | 14 май 2025

Салата „Цезар“ с паста

Време на приготвяне: 40 минути Порции: 2

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

400 г пилешки гърди

250 г къса паста

200 г крутони

2 скилидки чесън

няколко листа айсберг

30 г пармезан

сол, черен пипер

За дресинга:

6 филенца аншоа

5 супени лъжици майонеза

една супена лъжица бял оцет или една супена лъжица лимонов сок

няколко капки сос Уорчестър

Всички съставки се смилат в блендер

Приготвяне:

Месото се изпича на грил тиган, докато пастата се вари според инструкциите на опаковката. Накъсайте на малки парчета салатата айсберг и я сложете в купа. Добавете към нея нарязаното пилешко месо, нарязания чесън, сварената паста и крутоните.

С помощта на нож или картофобелачка нарежете от пармезана няколко фини лентички и ги прибавете към останалите съставки заедно с дресинга.

 

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback