Варна °
fallback
Живот
10:01 | 7 април 2016
Обновен: 15:16 | 14 май 2025

Пълнени картофи

Добър апетит!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти: картофи сирене яйца лук, магданоз 2-3 с.л. масло 2 с.л. брашно настърган кашкавал 2 жълтъка лимонов сок или оцет

 

Начин на пргитовяне: Избираме едри и добре заоблени картофи, обелваме ги, издълбаваме и пускаме в подсолена вода да врат, докато малко поомекнат, изваждаме ги и пълним със смес от сирене, яйца, малко запържен лук и магданоз. Заливаме ги  с врящо масло и поставяме да се пекат. Поднасяме ги със светъл сос, приготвен по следния начин: в 2–3 лъжици масло запържваме 2 лъжици брашно, разреждаме го с вряла вода, прибавяме 2 супени лъжици настърган кашкавал и оставяме да поври десетина минути. След като дръпнем соса от огъня, подправяме го с 2 жълтъка и лимонен сок или оцет.

Добър апетит!

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback