Варна °
fallback
Живот
10:05 | 18 април 2016
Обновен: 02:18 | 15 май 2025

Руло от кайма със спанак и рикота

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

500 г кайма смес

1 чаена лъжичка сол

2 чаени лъжички черен пипер

1 яйце

300 г бейби спанак

200 г сирене рикота или извара

Приготвяне:

Омесете каймата с подправките и яйцето. Разбъркайте я добре, докато се смесят всички съставки.

В тиган на средна температура задушете спанака заедно с рикотата (изварата) като разбърквате непрекъснато.

Поставете каймата върху хартия за печене. Разточете я с помощта на точилка, така че да се получи правоъгълник. За да не се залепва месото върху точилката можете да покриете каймата с найлоново фолио и да точите през него.

Върху разточената кайма разпръснете плънката. Навийте на руло много внимателно с помощта на хартията. Сложете в намазнена тавичка и печете за около 45-50 минути на загрята на 220 градуса фурна.По желание сервирайте с гарнитура от картофено пюре.

 

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback